Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below...

Powered By EXEIdeas

marți, 15 octombrie 2013

Despre legalizarea THC: not so good news

Sau despre cum a trollat presa din România întreaga comunitate de fumători de ganja... 

În ultimele zile internetul din România a înnebunit. Ceea ce părea un vis frumos pentru consumatorii de marijuana (legalizarea consumului și deschiderea unor shopuri legale) a fost confundat cu demersul unor ONG-uri pentru legalizarea marijuanei medicinale. Vestea, transmisă deformat de mass-media, ca de obicei, a făcut toți fumătorii de weed să sară în sus de bucurie.




Adevărul este cu totul altul: propunerea este încă în stadiul de proiect, DIICOT a dezmințit clar aceste știri false. Însă dezinformarea nu se oprește aici: chiar dacă se va ajunge la momentul în care marijuana medicinală va deveni legală, singurele tratamente care vor putea conține și anumite părți din această plantă vor fi epilepsia, cancerul și scleroza. Bucuria consumatorilor care se gândeau că își vor procura iarbă pe rețetă este egală cu zero.

 Până la legalizarea marijuanei mai este de așteptat, e de ajuns că este unul dintre cele mai tolerate droguri din România în zilele noastre. S-a trecut de mult de perioada în care puteai face închisoare pentru două-trei grame posesie. Pe lângă faptul că statutul neoficial de drog tolerat mă mulțumește personal, mai este un lucru oarecum bun în toată tărășenia. Vă amintiți desigur marea perioadă a veseliei, când shopurile de legale erau la fiecare colț de stradă. Ce s-a întâmplat atunci? Câțiva copii proști au băgat în ei de parcă erau supereroi și au ajuns în stare gravă la spital, alții au murit, alții au ajuns legume. De la marijuana nu se moare (conform studiilor, singura moarte înregistrată din cauza fumatului de marijuana a fost cauzată de proasta ventilație a camerei în care se fuma), dar totdeauna se vor găsi 3-4 teribiliști de 14-15 ani care să bage mai mult decât trebuie la primul fum și să leșine. Ce se va întâmpla în acel caz? Exact, se vor trezi doi-trei politicieni avizi de voturi care să spună că legalizarea marijuanei a fost o decizie greșită, vor găsi vinovați din tabăra adversă și vor deveni eroi naționali introducând iarăși marijuana în ilegalitate (plus că își vor asigura liniștiti fotoliul pentru următorul mandat pentru că „au salvat țara de drogații aia”). Și după un astfel de scandal, ar începe din nou opresiunile asupra consumatorilor pașnici și veseli. Așadar, să ne bucurăm că iarba este tolerată, să ne bucurăm că nu i s-a mai mărit prețul de atâția ani și să ascultăm un cântecel vesel visând la Olanda. Și nu vă mai bucurați așa repede la orice debitează mass-media.





 un articol de Dan Suhai

Da-ne like pe facebook!