Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below...

Powered By EXEIdeas

miercuri, 16 octombrie 2013

Proteste peste proteste. Azi proteste la Pungești!

Ce se întâmplă la Pungești? Se întâmplă că oamenii ăia, țărani simpli, nu vor sondele Chevron în localitatea lor. Nu le vor și pace! Ca atare s-au pus în fața utilajelor Chevron, au făcut lanț uman și de trei zile rezistă eroic.
Azi, drumul care leagă Vasluiul de Pungești a fost închis circulației, da, da ÎNCHIS. Adică nu este permis accesul în localitate (drept la liberă circulație, dă-l dracu!). Jandarmeria a primit ordin scris de la prefect să intervină în forță, se merge prin sate și se pune presiune pe săteni să nu iasă din case, mai o amenințare, mai un plocon și hai cu fracturareaaa!
Liderul protestatarilor face infarct, asta după ce-l târăsc prin noroaie jandarmii, iar ambulanței nu-i e permis accesul “în perimetru” minute bune. Poate au sperat că o să crape omul și moare protestul.
Toată treaba asta mi se pare că dă un mare pumn democrației amărâte din România noastră dulce și nu-mi place!
Ni se bagă pe gât Chevronul și RMGC-ul, dar nu ne întreabă nimeni dacă le vrem, iar când ne revoltăm îi cheamă pe aia cu pulane și haine albastre să ne dea ce-i al nostru! Păi e frumos așa? E democratic așa? Până când mai trăim cu frica de a spune ce credem și până când o să mai permitem ca vocea cetățenilor să fie ignorată?
De azi Pungeștiul e aliatul Roșiei Montane! Două locuri de pe harta României care trebuie puse la definiția cuvintelor abuz, înșelăciune, manipulare și dezastru! Atunci când anumite decizii politice trebuie apărate în fața societății civile cu jandarmeria, ceva e fundamental greșit!
Eu o să merg Sâmbătă la Pungești în semn de solidaritate și ca să văd cu ochii mei care e treaba acolo. Merg pentru că-s sătulă de indiferență, de întors capul de la problemă, de lamentări și plânsete înfundate pe la colțuri.
Nu vreau să vă plictisesc, vă las un link în încheiere despre ce înseamnă Chevron și fractuarea hidraulică: http://fracking.casajurnalistului.ro/americanii-fara-apa/
În rest: Apă, aer și natură, nu fractură și cianură!
Fotografia e preluată de la asociația Vira.
articol scris de Salavarin Alina

Da-ne like pe facebook!